Tip mei 2020: Visualiseer het eens

Tip van de maand juni Visualiseer het eens

Penningkruid of Muntjeskruid [Lysimachia nummularia]

Het geld groeit me niet op mijn rug! Ik kan het geld niet uit de boom schudden! Twee zinnen die mijn moeder nogal eens gebruikte als ik ergens om vroeg dat geld kostte.

Mijn moeder had het dus niet, maar ik heb een heel tapijt. De bodem van het donkerste hoekje in de tuin is volledig bedekt met prachtig bloeiend Penningkruid. De naam roept bij mij allerlei associaties op en niet alleen aan mijn moeder.

Ik droom weg …

De gedachte dat al die fijne ronde groene en gele blaadjes munten zijn. Het beeld van een schatkist doemt op en de stap naar de piraat op een schip klein. Als beelddenker dobber ik dan ineens zomaar zachtjes op een eindeloze blauwe zee.

Visualisatie brengt je waar je wilt

Dat is het fijne van denken in beelden. Zo kun je ook een prettige herinnering oproepen om te ontspannen. Denk maar eens terug aan hoe het toen was. Haal het moment terug met al je zintuigen, alsof het nu is. Dus met alle kleuren, geuren en geluiden van toen.

Fantaseer over de toekomst

Het is een andere manier van visualiseren. Veel mensen doen het al bij het maken van vakantieplannen. Ze vertalen hun verwachtingen naar beelden en zien het al helemaal voor zich. Dan dromen ze vooruit. Zo kun je je ook voorbereiden op een nieuwe baan of een sollicitatie.

Droom jij er van dat je geen tip van de maand meer mist? 

Schrijf je dan nu hier in voor de nieuwsbrief.

Laat een Reactie achter