Tip juli 2017: Wacht nog even

Wacht nog even, samen met Zjdoen en anderen

Wachten? Zonde van de tijd. In een tijd dat veel mensen klagen dat ze te druk zijn, is tijd kostbaar. Zo kostbaar dat een werkloze man in Italië er zijn werk van heeft gemaakt. Giovanni Cafaro verkoopt tijd.

Zijn beroep is wachter in de rij

Voor een tientje per uur kan iedereen die geen tijd of zin heeft om uren in de rij te staan voor het postkantoor of de Apple winkel hem inhuren. De ergernis van andere wachtenden brachten hem op het idee om zichzelf te verhuren. Hij doet het al vanaf 2014.

Cafaro verwacht dankzij de Italiaanse bureaucratie nooit meer zonder werk te komen. De zaken gaan inmiddels zo goed dat hij andere codista’s opleidt tot wachter in de rij. Inmiddels zijn er meer dan 500, las ik in de Volkskrant.

Wachtende Russen

Ook voor hen is wachten een deel van hun leven. Ook zij staan uren in de rij voor het postkantoor. Leuk is het verhaal van de logge zeeolifant. Een beeld dat de kunstenaar Margriet van Breevoort maakte voor het academisch kinderziekenhuis in Leiden.

De Homunculus Loxodontus zit lekker onderuit gezakt met de handen over zijn buik gevouwen rustig te wachten. In Rusland blijkt het beeld zo populair dat het is uitgeroepen tot nationaal symbool. Ze noemen hem Zjdoen, de wachtende.

Wacht nog even

Wil jij meer tijd? Neem dan een analoge klok. Een met een secondewijzer. En doe de Stop de Klok Illusie. Beweeg je ogen naar links of rechts en kijk dan snel naar de secondewijzer. Wacht even tot de volgende seconden voorbij tikken. Op zeker dat de eerste seconde voor je gevoel langer duurt dan de volgende. Geloof je het niet, neem dan even de tijd voor dit filmpje.

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan nu in op de Coachy nieuwsbrief.

foto: divers

Laat een Reactie achter