Tip juli 2016: Lekker slapen bij hete nachten

Tip juli 2016: Lekker slapen bij hete nachtenHet is zomer, eindelijk! De schoolvakanties zijn nog maar net begonnen en het weer is veelbelovend. Woensdag zelfs 31 graden. Dat wordt genieten. En afzien.

Slapeloze nachten

Zonder airco begint een temperatuur boven de 17 graden al wat slaapproblemen te geven.

IJswater biedt uitkomst

Een glas ijswater naast je bed bij het hoofdeind geeft koelte en dat is precies waar je behoefte aan hebt om in slaap te vallen. Ben je eenmaal vertrokken dan is het (meestal) geen probleem meer. Wordt je toch weer wakker dan is het  handig als je een voorraadje in het vriesvak hebt staan om te verversen.

Ramen en deuren

Zet zo veel mogelijk ramen en deuren tegen elkaar open zodat er wat beweging in de lucht komt. Voorkom dat je wakker schrikt door de deuren zo te blokkeren dat ze niet dicht waaien. Het helpt om overdag deuren, ramen en ook de gordijnen dicht te houden, zodat de warmte niet binnen komt. Omdat ik het juist zo fijn vind als alles open kan, doe ik dat liever niet. De man in huis denkt daar anders over 🙁

Koude douche

Neem voor je onder de lakens duikt een koude douche zodat je bent afgekoeld. Natuurlijk heb je al lang bedacht om het dekbed uit je hoes te halen.

Kom je ondanks al je voorzorgmaatregelen toch slaap te kort, neem dan toch maar een powernap.

Slaap lekker!

foto:123.rf

4 Reacties

Laat een Reactie achter