Tip december 2015: Creativiteit met een zevenklapper

Tip december 2015: Creativiteit met een zevenklapperTom Poes verzin een list riep Olivier B Bommel als hij het niet meer wist.  Een gevoel dat mij deze dagen ook nog al eens overkomt. En daar ben ik niet de enige in, heb ik gemerkt. 

Oplossing gezocht

Als je het druk hebt, moe en overbezet bent, dan is de creativiteit ver te zoeken. Jammer want juist nu, tijdens deze drukke decemberdagen heb je behoefte aan goeie ideeën. 

Hulp voor vermoeide hersenen

Dat kan met de Zevenklapper, een truc van Edward de Bono. De man die ook het mindmappen populair maakte. Met de Zevenklapper breng je beweging in je brein. 

De activiteit van je hersenen verplaatst zich naar gebieden die nog niet moe zijn. En die clusters verbinden zich vervolgens weer met elkaar.

Zo komt je creativiteit weer op gang

Je bedenkt nieuwe ideeën of kijkt anders naar het probleem waardoor je andere oplossingen ziet. 

Zo werkt het:

Schrijf onder elkaar zeven willekeurige gedachten over een situatie. Een woord of korte zin is voldoende. De volgorde maakt niet uit.

Voorbeeld: Kerst

  1. vrienden
  2. barbeque
  3. feest
  4. warm
  5. anders
  6. overslaan
  7. strand

Lees je rijtje dan een paar keer door en combineer de zeven delen op verschillende manieren. Je hoeft niet alles te gebruiken. Laat je maar verrassen. 

Met vrienden maken we altijd een feestje van het samen koken met de kerst. Omdat het meer voorjaar dan winter is, wil ik het eens helemaal anders. Als we nu eens strandwandeling maken met elkaar en daarna bbq’en. 

foto: Epic Fireworks Flickr.com

Laat een Reactie achter