Hoe valt je cv positief op?

Hoe valt je cv positief op?Een oogopslag daar heeft de ervaren recruiter genoeg aan. Die eerste indruk bepaalt of jouw cv meer aandacht krijgt. Bij een negatieve indruk verdwijnt je sollicitatie direct naar de afschrijvingen. Het is dus belangrijk positief op te vallen.

Hoe doe je dat dan?

Nee niet met zo’n geschilderd portret of je moet toevallig als portretschilder solliciteren. Wel met een foto.

Een professionele foto

Sta jij ook nooit leuk op een foto? Jammer dan, je cv kan echt niet meer zonder. Het is even wennen om elke keer weer naar jezelf te moeten kijken. Elke keer? Ja, want je gebruikt natuurlijk overal dezelfde foto op je LinkedIn, je Twitter en Facebookaccount en als je het het hebt op je eigen website. Dus overal waar werkgevers jou op het web kunnen vinden.

  • Zorg altijd voor een foto waar je professioneel overkomt.
  • Niet breed lachend, wel open en vriendelijk.
  • Denk aan het formaat pasfoto. Met alleen je hoofd en een stukje van de schouders zichtbaar.
  • Kijk de lezer aan. Dat betekent dat je met hoofd en schouders iets gedraaid zit naar het midden van de pagina. Zoals de houding van de vrouw op de foto.
  • Onze leesrichting is van links naar rechts, daarom is linksboven de beste plek voor je foto.

Wacht niet te lang met actie

Er is maar een moment om op tijd te komen.Als je er niet bent, ben je of te vroeg of te laat. 

Johan Cruijff

Je ziet een leuke vacature. De sluitingsdatum is pas over twee weken, dus je hebt nog tijd. Je zoekt een en ander uit. Op het moment dat jij er helemaal klaar voor bent – binnen de genoemde  tijd – blijkt de vacature al weg.

Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien is de vacature al vervult. Misschien zijn er onverwacht veel reacties ontvangen. Of misschien zijn de plannen veranderd en is de vacature ingetrokken. Allemaal mogelijk.

Jammer maar helaas?

Of misschien toch niet. Een manier om er achter te komen is bellen. En vragen of de vacature nog bestaat. Heb je pech, dan heb je te lang gewacht.

Een andere optie is om alsnog je sollicitatie te versturen. Vaak zijn de data voor de briefselectie en de gesprekken vooraf gepland. Mogelijk maak je dan toch nog kans om meegenomen te worden in de eerste selectieronden.

Laat een Reactie achter