En de winnaar is ….

En de winnaar is ... beste werkgever van het jaarHet is weer zo ver, de strijd om De beste werkgever van 2013 is van start. De een maakt vanavond de uitkomsten bekend. De ander nodigt super tevreden werknemers uit hun werkgever aan te melden.

Een kat in ’t nauw …

Ik verwacht maar zo dat de oudere werknemers van CapGemini weinig actie ondernemen. Hen werd begin dit jaar gevraagd salaris in te leveren. Tot wel 30%! Het argument was dat ze meer verdienden dan presteerden. Oorzaak de crisis. Een kat in ’t nauw maakt rare sprongen.

Geef ‘oprechte’ feedback op het moment dat het er toe doet. Niet op het moment dat het je goed uitkomt.

Wie wordt de beste werkgever van 2013?

Het zou zo maar eens kunnen dat die beste werkgever van 2013, een bedrijf is dat zich richt op duurzame inzetbaarheid. Waar voortijdige uitstroom of demotie niet nodig is. Waar kennis up to date wordt gehouden. Waar werknemers gezond en betrokken zijn en blijven.

Duurzame inzetbaarheid

Werkgevers die dat willen, betrekken werknemers bij het bedrijf. Maken ruimte voor job crafting, waarbij de mensen meedenken over het passend maken van hun functie, zodat beiden er baat bij hebben. Die werkgevers stimuleren de ontwikkeling van jong en oud, inclusief het delen van kennis tussen de generaties.

Publiciteit

En de winnaar is … Dat is nou jammer, er is niet één werkgever DE allerbeste van het land. Zo ongeveer iedereen doet wel een meer of minder groot onderzoek. Het verschil is dat de een er meer ruchtbaarheid aan geeft dan de ander.

Effectory

 

Zo richt Effectory zich op de Nederlandse markt, met als doel inzicht te geven in de HR thema’s bevlogenheid, betrokkenheid en tevredenheid.

 

Great place to work

Het onderzoek van Great Place to Work is internationaal. In 1984 gestart in Amerika. Dat de kwaliteit van de arbeidsvoorwaarden ondergeschikt is aan de kwaliteit van de relaties, was een ware ontdekking. Vertrouwen, veiligheid en zekerheid, maken dat medewerkers, ook de managers, trots zijn en plezier hebben in hun werk.

Wie de winnaar is?

Great Place to Work maakte 20 maart 2013 hun lijst bekend. Van Harte Lingsma, bureau voor organisatie en persoonlijke ontwikkeling, valt voor de 5e keer in de prijzen. Hoera! maar waarom staat dat dan nog niet op de site?

Ook dé Randstad Award werd deze maand uitgereikt. Aan de meest aantrekkelijke werkgever. Volgens de site is dit onderzoek ander dan andere, want hier gaat het om de relatieve aantrekkelijkheid! Ja wel, de relatieve aantrekkelijkheid. Hier is naast aangename werksfeer de werkzekerheid van belang. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft als non-profit organisatie de eerste plaats veroverd 😉

Wat vind jij van deze lijstjes?

Laat een Reactie achter