Wat doe je met feedback?

Feedback geven, feedback krijgen, nodig voor zelfbeeldHoe kan het toch dat iemand die precies weet wanneer een ander de fout in gaat, zo blind is voor eigen fouten?

Zoals die man die notabene, binnen zijn eigen politieke partij, zelf de regels voor integer handelen aanscherpte na affaires van partijgenoten. Hij ging grandioos de fout in.

Niets te verbergen

Hij reageerde direct op een publicatie van Follow the money, over zijn niet integer handelen. In de volle overtuiging dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Al snel bleek hij er voor zichzelf toch net iets andere normen op na te houden dan voor partijgenoten.

Vlekje wegwerken

Had hij zich maar transparant opgesteld.
Had hij zich maar direct terug getrokken uit zijn functie.
Had hij maar bij de eerste berichten over belangenverstrengeling de kwestie doorgespeeld naar de integriteitscommissie. De commissie die juist was ingesteld om schadelijke affaires te voorkomen.

Maar nee, hij schoot in de zelfverdediging. Riep dat er niets aan de hand was. Gaf een persconferentie om het allemaal uit te leggen en weerde kritische journalisten.

Het ongewenste resultaat:

  • Er kwamen nog meer vragen.
  • De kwestie kwam onder het vergrootglas te liggen.
  • Ook de interne commissie die de integriteit moest bewaken stelde een onderzoek in.
  • De vertrouwensschade was compleet en zijn aftreden volgde.

Spijt of gebrek aan zelfreflectie

Het lijkt op een blinde vlek. Het zelf niet kunnen zien wat anderen wel zien.

Handelde de man in een reflex? Was de zelfverdediging een ondoordachte actie? Of is het typsich gedrag van iemand die zichzelf boven de wet plaatst? Gedrag dat ik ook wel tegenkom bij managers en directeuren. Mensen die weinig feedback uit hun naaste omgeving krijgen, waardoor het vermogen tot zelfreflectie beperkt is. Bij wie het zicht op eigen blinde vlek ontbreekt.

Verklein je eigen blinde vlek

We hebben allemaal onze eigen blinde vlek. Het is als met een slechte adem en lichaamsgeurtjes. Storend voor de omgeving, maar zelf zijn we ons nergens van bewust. Lastig en pijnlijk om bespreekbaar te maken, noodzakelijk voor  verandering. Johari venster

We hebben anderen nodig om het inzicht in onszelf te vergroten. Dat gaat makkelijker als er sprake is van wederzijds vertrouwen. Dat bereik je door meer over jezelf los te laten, jezelf meer te laten zien. Dat wat je privé hield (C) wordt dan kleiner en er ontstaat meer vrije ruimte (A).

Om onze zelfkennis te vergroten en de blinde vlek (B) te verkleinen, hebben we feedback nodig. Bij wederzijds vertrouwen is het makkelijker feedback te geven, erom te vragen en het te ontvangen.

Het Johari venster dankt zijn naam aan de namen van zijn ontwikkelaars Joe Luft en Harry Ingram.

foto: 123.rf

Laat een Reactie achter