Tip mei 2016: Verhoog snel je concentratie

Verhoog snel je concentratieMerk jij ook wel eens dat je energie op is? Dat je tijdens een overleg moeite hebt je te concentreren. Dat het lijkt alsof je ogenleden alleen nog maar naar beneden willen. Dat je met moeite een geeuw onderdrukt?

Mag het raam open?

Natuurlijk kun je dat vragen. Het gebrek aan zuurstof is niet zelden de oorzaak. Maar … zitten de anderen er nog fris en fruitig bij? Neem dan jezelf onder handen.

Simpele trucjes die je snel uit je dip halen:

  • Ga rechtop zitten, voeten plat op de grond en haal goed adem. Je weet wel vier tellen in door je neus, even vasthouden en heel langzaam uitademen door je mond.
  • Stretch je handen door je vingers zo lang mogelijk te maken en te spreiden. Laat je je handen even hangen dan hoeft het niemand op te vallen en stroomt het bloed naar je vingers. Wissel het af met het maken van een vuist.
  • Masseer je oren. Beging boven aan bij de randen en werk naar beneden en trek daarna je oorlelletjes naar beneden en opzij. Doe je een oor tegelijk dan ziet niemand het.
  • Blijf nog even bij je oren. Leun met je elleboog op tafel leg je oor op je handpalm en geef wat tegendruk met je hand zodat het lijkt of het vacuüm zuigt en laat weer los.
  • Ook met je neus kun je ook je concentratie verhogen, maar dat leent zich niet zo voor een overlegsituatie 😉

foto: 123rf 

Laat een Reactie achter