Tip mei 2015: Minder stress met kauwgom

Verminder stress met kauwgumExamenstress of spanningen rond werk of over geld ga je te lijf met kauwgom kauwen.

Minder angst en onrust

De productie van het stresshormoon cortisol neemt af door te kauwen. Waardoor je je minder angstig en onrustig voelt.

Nog een voordeel. Met de kauwbeweging neemt de activiteit in je brein toe en je concentratie. Dat blijkt allemaal uit onderzoek van Andrew Scholey, een hersenwetenschapper.

Ook zwarte thee helpt

Het onderzoek is gefinancierd door Wrigley! Ik heb dan ook geen idee hoe onafhankelijk de uitkomst is. Daarom noem ik ook nog maar dat thee helpt. Niet alleen de groene ook  het drinken van zwarte thee heeft een positieve uitwerking op de vermindering van stress.

En chocola

Trouwens een stukje chocola kan ook wonderen doen. De endorfinen in chocola doen hun best om je wat gelukkiger te voelen. En geluksgevoel vermindert stress.

En lachen

Je lichaam maakt zelf ook endorfinen aan, bijvoorbeeld als je lacht. Dus wat let je om vlak voor een zwaar gesprek even flink te lachen. En is dat ietwat gênant. Trek je dan terug en ga 3 minuten ergens met je mondhoeken omhoog zitten. Je hersenen pikken het signaal op en gaan aan de slag.

Mindfulness en aandacht voor je ademhaling voor stressvolle situaties als een examen of een functioneringsgesprek helpen natuurlijk ook.

Laat een Reactie achter