Tip januari 2017: Lekker warm blijven

Wandeling over de hei en lekker warm blijvenVannacht was het weer min 5. Slimme zoogdieren als egels en vleermuizen weten het dan wel.

Lekker cocoonen

Ze trekken zich terug in hun winterslaap en wachten rustig de nieuwe lente af.

Wil ik ook

Als het buiten koud is, willen we het liefst binnen blijven. Zetten de thermostaat een graadje hoger. Rollen ons in een warme plaid met een boek op de bank. En als het dan nog niet lukt warm te blijven, rukken we meer truien en sokken uit de kast.

Helaas zijn wij niet ingesteld op een winterslaap. Onze stofwisseling komt niet stil te liggen. Als wij lang binnen op de bank blijven liggen krijgen we het alleen maar kouder. Wij hebben juist energie nodig om warm te blijven. Het is een open deur, maar dat betekent eten en bewegen.

8 open deur tips

  1. Last van koude handen en voeten, masseer ze dagelijks met een volle crème. Je stimuleert de bloedsomloop en je huid vindt het ook nog prettig.
  2. De bloedsomloop in je hele lijf stimuleer je trouwens geweldig met een bezoek aan de sauna.
  3. Een positief effect op huid, zenuwen en ademhaling heeft ook het koud afdouchen, 1 minuutje onder het koude water na je warme douche.
  4. Ga een uurtje wandelen, de hei op, juist ook op die pyjamadagen dat je je het liefst helemaal terugtrekt.
  5. Als je voldaan thuiskomt, achteraf was het altijd lekker, geniet je meer van die warme stoofpot die al die tijd heeft staan pruttelen.
  6. Denk bij warme dranken als thee, koffie, chocomel al dan niet met verwarmende gember, bouillon ook eens aan warme tomatensap met een druppeltje tabasco.
  7. Eet bij het ontbijt een ouderwets bord havermoutpap.
  8. Denk er niet aan dat je het koud hebt, zoek afleiding.

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan nu in op de Coachy nieuwsbrief.

Laat een Reactie achter