Tip februari 2020: Gebruik je verbeeldingskracht

Tip februari 2020: Gooi je remmen los

Voel jij je ook wel eens ongemakkelijk in gezelschap? Niet zo gek hoor. Bijna de helft van de mensen heeft er last van. Wat helpt is het gebruik van je verbeeldingskracht.

Met verbeeldingskracht stimuleer je je creativiteit en maak je de sociale omgang makkelijker. Het wordt Haloweenisme genoemd.

Met je denken, voelen en handelen ga je op in de identiteit van iemand anders. Iemand uit het heden of het verleden. Het werkt met iedere persoon die jij maar wilt.

In de anonimiteit

Je verkleden is niet nodig. Een denkbeeldige hoed opzetten doet al wonderen. Maar jezelf anoniem maken met behulp van verkleedkleren helpt wel. Door je te verkleden neem je een andere sociale identiteit aan. Het is dan makkelijker om je anders en vrijer te gedragen dan mensen van je gewend zijn.

Verkleedpartijen

Mensen over de hele wereld verkleden zich, vaak met een lange traditie. Het carnaval van Venetië met de geheime maskers, gaat terug tot in 1296. Bij ons zijn vooral carnaval, Halloween en de Amsterdam Gay Pride populair.  In 2015 publiceerde Red Bull een leuk artikel over verkleedfeesten in de wereld.

Het Batman effect

Oh ja droom jij van het Batman effect? Dat onderzoek dat kinderen zich beter concentreren op een taak, hun rommel zelf opruimen bijvoorbeeld, als zij in de kleren van hun held rondlopen? Vergeet het maar, het blijkt niet te kloppen.

Logica brengt je van A naar B, verbeeldingskracht brengt je overal, zei Albert Einstein. Waar wil jij komen met je verbeeldingskracht?

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Foto: Vlad Hilitanu op Unsplash

Laat een Reactie achter