Kankeronderzoek straks onderdeel sollicitatieprocedure?

Sollicitant bij de dokterDat mijn adem verraadt of ik knoflook heb gegeten was bekend. Maar dat mijn adem verraadt of ik al dan niet gezond ben, is nieuw.

Belgisch bier

Net als bij de productie van parfum en het zoeken van truffels, wordt bij het brouwen van bier gebruik gemaakt van ‘een neus’. Een man of vrouw, en in het geval van de truffels een hond,  met een speciaal getraind reukorgaan. De menselijke neus kan nu vervangen worden door een elektronische die het fermentatieproces van bier volgt en signaleert wanneer de geur piek samenvalt met de maximale alcohol concentratie.

Medische toepassing

Al langer wordt de elektronisch neus toegepast in de beveiliging bij het opsporen van chemische wapens en drugs. Nu is volop onderzoek gaande naar medische toepassingen. De diagnose alzheimer en zelfs verschillende kankersoorten zijn zo al ontdekt.  De resultaten zijn zo veelbelovend, dat de inschatting is dat huisartsen er over vijf jaar mee werken. (bron: de Volkskrant)

Blaastest

Met een simpele blaastest worden de moleculen in de gassen uit de adem opgevangen. De samenstelling verraad of en welke ziekte je onder de leden hebt.

foto: 123rf

2 Reacties

Laat een Reactie achter