Coaching Hoe? Zo!

Coaching Hoe? Zo!Coaching Hoe? Zo! Jos Borremans en Petra Keisse van de HR afdeling bij Volvo in Gent hebben dit boek samengesteld. Aanleiding was de transformatie die het bedrijf doormaakte. De logge machine-organisatie moest een moderne, wendbare organisatie worden.

Samenwerking

Volvo had een duidelijke visie, In een modern bedrijf werk je samen.

Voor groei van bedrijf én medewerkers is verbinding nodig. Dat betekent dat er aandacht moet zijn voor wederzijdse afhankelijkheid. Erkenning en respect voor elkaar zijn daarbij onmisbaar. Coaching het middel.

Hoe? Zo!

Inzichten en strategieën voor het succesvol en resultaat gedreven coachen van teams en medewerkers. En dat is precies wat het boek te bieden heeft inzichten en strategieën.

De opzet

Coaching Hoe?Zo! is opgezet als een werkboek om mee te spelen. Na een theoretisch kader volgen vragenlijsten of opdrachten en mogelijkheden tot verdieping. Foto’s, modellen en tekeningen ondersteunen de tekst. Afwisselend worden verstand, hart, lichaam en geest aangesproken.

Speels

Het boek is speels en nodigt uit anders te kijken. Het is opgezet als een zoektocht. Het kan van A tot Z doorgewerkt worden, maar hoeft niet. Wil je gelijktijdig op verschillende plaatsen aan de slag? Geen probleem, daar is rekening mee gehouden. Ik word al blij van één touwtje in een boek, hier zijn er drie. Een rode, een groene en een blauwe, heerlijk.

Praktisch

De inhoudsopgave voor in het boek roept wel wat vragen op. Het is anders dan anders. Maar laat dat je niet afschrikken.

Vanaf pagina 86 vindt je 5 bladzijden vol met trefwoorden. Van aandacht via delegeren, eigenwaarde, horizon, naar tijd tekort en zelf leiderschap tot zwijgen. Achter al die woorden staan verwijzingen naar de betreffende stukjes in het boek.

Bovendien, en dat is heel handig, is er een matrix dat met 1 tot 4 sterren het abstractie niveau van een thema aangeeft. Dus je bepaalt zelf hoe diep je ergens in wilt duiken.

Voor wie

Coaching Hoe? Zo! is een geweldige bron aan informatie, waarmee je ook de diepte in kan. Geschikt voor leidinggevenden, p&o’ers en verder iedereen die geïnteresseerd is in organisatieontwikkeling en zelfkennis. 

Laat een Reactie achter