Laat jij je makkelijk afleiden?

Digitaal minimalisme. Hoe makkelijk laat jij je afleiden?Kun je het niet laten even op je mobieltje te kijken als hij trilt? Vind je het moeilijk om geconcentreerd te blijven en de focus vast te houden?

Dan ben je volgens Cal Newport, millennial en computerwetenschapper, toe aan een digitale opruimbeurt. Hij adviseert je af te kicken van het verslavend gewoontegebruik van sociale media.

En dat doe je het best met dertig dagen digitaal afzien. Daar overtuigt Cal Newport je wel van in zijn boek Digitaal minimalisme Doelbewust omgaan met digitale overvloed. 

Eerst digitaal opruimen

Voor je begint aan die dertig dagen, hou je grote schoonmaak. Je gaat de digitale overbelasting te lijf met digitaal minimalisme. Je verwijdert alle apps en sociale media die je niet per se nodig hebt voor werk of privé van telefoon en computer.

Dan 30 dagen afzien

In zijn boek geeft Newport tips hoe je je tijd doorkomt zonder je digitale hulpmiddelen. En te ontdekken wat voor jou waarde aan je leven geeft.

Pak je het deze 30 dagen serieus aan, dan is de kans op een blijvende verandering groot.

Daarna bewust kiezen

Van vermoeide maximalist naar bewuste minimalist

Nu is het tijd om een bewuste keus te maken. En voor jou zinvolle digitale hulpmiddelen toe te voegen. Hulpmiddelen die je wilt gebruiken, maar op jouw manier.

Digitaal minimalisme omschrijft Cal Newport als een filosofie van technologie gebruik die inhoudt dat je je online tijd gebruikt voor een klein aantal zorgvuldig geselecteerde en geoptimaliseerde activiteiten die gunstig zijn voor de dingen die jij belangrijk vindt, terwijl je al het andere aan je voorbij laat gaan. Klik hier voor een Tedx van Newport.

foto: via Unsplash

1 Reactie

Laat een Reactie achter