Magie in al je communicatie

Magie in al je communicatieCommuniceren doen we allemaal. En volgens Bas Mouton, de schrijver van dit boek, kan dat met veel meer impact. Hij inspireert je met Magie in al je communicatie dat wat je zegt ook overkomt zoals jij het bedoelt.

Op de bruiloft van je beste vriend

Niet alleen voor een groot publiek of tijdens een sollicitatiegesprek, ook als je ruzie hebt met de buurman of in een vergadering op je werk.

De kern van communicatie

Mouton nodigt je uit alles te vergeten wat je eerder geleerd hebt en terug te gaan naar de basis. En dat is volgens hem IK zeg IETS tegen JOU; dè drie dimensies van communicatie.

De magie zit in echt zijn

Geen trucjes, maar jezelf laten zien. En een verhaal vertellen dat je publiek, hoe klein of groot ook, raakt. Dat er iets gebeurt in het hoofd van de ander.

Opbouw van het boek

Na de inleidende hoofdstukken wordt het IK, IETS, JOU model in drie delen uitgewerkt. Elk deel omvat 3 communicatieregels, in totaal 9 ‘magie wetten’. Van aansluiten bij de ander; het uitlokken van (re)actie bij het gehoor; het krachtig en geloofwaardig maken van de inhoud en het zichzelf als spreker laten zien.

Tekst wordt aangevuld met oefeningen en tekeningetjes.

Aan het eind van elk hoofdstuk verwijst de schrijver naar filmpjes die hij aan de hand van zijn theorie van commentaar voorziet. Wat ging goed, wat kan beter. Zo komen o.a. speeches van Obama, Al Gore en Martin Luther King aan bod, maar ook Jamie Oliver.

Prettig is dat het boek bij aankoop als ebook is te downloaden. Dat maakt het opzoeken van Tedtalks en andere video’s veel makkelijker. Storend is het gebruik van niet vertaalde Engelse citaten.

Voor wie

Voor iedereen die meer impact wil leggen in zijn communicatie. Zelf had ik dit boek graag eerder gelezen. Vóór die ene presentatie waar ik voor 16 onbekende mensen volledig de mist in ging. Vanaf het begin liep alles verkeerd. Met de kennis van nu had ik waarschijnlijk op minstens één onderdeel nog iets kunnen redden. 

Direct je sollicitatiegesprek voorbereiden met de 9 magische wetten?

Dat kan met de online tool die gelijk met het boek is gelanceerd.

Laat een Reactie achter