Veertig Vileine Vragen voor Conflicten

Veertig Vileine Vragen voor Conflicten

Onder het motto ‘Stop ronddraaien in cirkels, de antwoorden liggen in een hoekje!’ bedachten Francine ten Hoedt en Philine Spruijt het spel Veertig Vileine Vragen voor Conflicten. Inderdaad het spel. Lekker verwarrend.

Spannend

Je kunt het alleen spelen – al dan niet met een coach – of met anderen en dat is het leukst. Want spannender en confronterend. Je begrijpt meer van wat er bij ons mensen bij een conflict gebeurd.

Zonder schaamte

De naam van het spel triggert, toch zijn de vragen eerder prikkelend dan vilein.

  • Hoe maak jij jezelf machteloos in een ruzie?
  • Hoe lang koester jij conflicten?
  • Wanneer ga jij over de rooie?

Als zo’n kaart op tafel ligt, is het alsof de schaamte er af is.  Alsof het makkelijker praat over wat het met je doet. Door de openheid ontstaat er ruimte om te onderzoeken wat er gebeurt. Vaak is het resultaat een luchtiger kijk op spannende situaties.

VormgevingWanneer ga jij over de rooie

Het spel is verpakt in een simpel, wit doosje. Daarin zevenenveertig stevige, vierkante kaarten met tekst. Veertig kaarten met een vraag. Zeven regiekaarten, om het spel een wending te geven. Bijvoorbeeld om te stoppen omdat er lang genoeg over is gepraat of gewoon omdat je geen antwoord wilt geven.

Voor wie

Iedereen die beter wil omgaan met conflicten. Thuis en op het werk. Het spel maakt veel duidelijk wat er rondom conflicten met ons gebeurt.

Veertig Vileine Vragen voor Conflicten is voor coaches en mediators een laagdrempelige manier om conflicten te bespreken en patronen zichtbaar. Daarbij is het nog leuk om te spelen ook.

een bewerkte versie van deze recensie is verschenen op Loopbaanvisie

1 Reactie

Laat een Reactie achter