Tip januari 2018: Ga op zoek naar gezonde planten

Tip januari 2018: Ga op zoek naar een hortensiaPlanten waar je prettiger bij gaat voelen, ze bestaan.

Je vochthuishouding

In november zocht ik stad en land af naar hortensia’s. Niet te krijgen natuurlijk. De keus was beperkt tot kerststerren en kerstrozen en hier en daar een kale amaryllisknol. De hortensia, ja die plant die zomers buiten volop staat te bloeien, is namelijk supergezond.

Hortensia’s

Zet ze in je huis en je hebt geen last meer van droge ogen en neus, gebarsten lippen en hoofdpijn. De plant verdampt vocht via het blad. Vocht waar juist je huid, keel, neus en oren in die droge wintermaanden naar snakken. Want de lucht is droog. Binnen én buiten.

Een gezonde luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 graden. Je kunt dat meten met een hygrometer. Maar heb je last van bovengenoemde klachten dan is dat het signaal. Bakjes water in huis en luchtbevochtigers verminderen het probleem, maar een hortensia is wel zo leuk. Is de plant uitgebloeid dan kan de hortensia naar de tuin verhuizen.

Lucht zuiverende planten

Werk je meer dan 4 uur per dag aan een beeldscherm? Zet dan een plant op je bureau. Kijk eens of een Flamingoplant wat voor je is. Net als de Rhapispalm en de Graslelie zuivert die plant de lucht. En jij voelt je prettiger en bent productiever.

Hebben jij en je collega’s van die vage vermoeidheidsklachten of irritaties aan de luchtwegen? Denk dan zeker aan deze planten. Via de bladeren nemen ze schadelijke stoffen uit de lucht op en die door de wortels worden afgebroken.

Uitzicht op groen

Al is het maar een plantje. Levend groen heeft een positieve uitwerking op de concentratie. Het voorkomt zelfs stressklachten en ziekteverzuim volgens NASA! Uit een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken levert groen in de woon- en leefomgeving  op de zorg- en arbeidskosten zelfs een besparing van 400 miljoen.

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan hier in.

Laat een Reactie achter