Tip februari 2019: Doe eens niet zo normaal!

Ons hele leven bestaat uit aanpassen. Vanaf het allereerste begin bewegen we handig mee met veranderende omstandigheden.
Of het nu is om aan onze trekken te komen, ons te handhaven, ons te onderscheiden of juist om niet op te vallen.

Normaal is de norm

Ons aanpassingsvermogen lijkt grenzeloos. We gaan soms zo ver dat we niet eens meer weten wat we zelf willen. De kwaliteit aanpassingsvermogen vervalt dan tot automatisch meelopen. Doen wat hoort. Maar wie bepaalt wat hoort?

Wat zijn je eigen waarden

Vrije Denkers Arthur Kruisman en Patrick Donath drukken je met de video Doen is de manier van denken fijntjes met de neus op wat feiten. Of is dat ook maar een mening?

Hoe normaal ben jij?

Het filmpje is wellicht aanleiding voor je om eens te checken hoeveel offers je zelf brengt.

Wil je nog een stap verder doe dan de leuke test op Hoe normaal ben jij? op Brainwash. Ik deed hem en dit was de uitkomst:

Je bent Knettergek.

Jij bent niet bang voor emoties. Je bent hartstochtelijk en zintuiglijk. Knettergek, zullen mensen misschien zeggen. Maar hé, alles beter dan normaal, toch? Als dingen anders lopen dan verwacht, kun jij goed incasseren. Je houdt van nadenken, maar weet ook dat het denken vaak overschat wordt. Al vinden normale mensen het ook belangrijk om op hun gevoel af te gaan, ze zijn niet zo intuïtief als jij.

De filosoof David Hume zou bewondering voor je hebben. Net als jij wist hij: ‘De gevoelens van ons hart, de opwinding van onze passies, de heftigheid van onze genegenheden, verdrijven alle conclusies, en reduceert de diepzinnige filosoof tot slechts een gewoon mens.’

Je begrijpt natuurlijk wel dat ik mezelf hier helemaal in herken!

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Laat een Reactie achter