Tip februari 2018: Brainstorm eens met jezelf

Tip februari 2018: Brainstorm eens met jezelfHoe kom je tot nieuwe ideeën? Door te brainstormen natuurlijk. Denk je nu, niet zo handig in je eentje?

Je vergist je

Stel je hebt een probleem dat je wilt oplossen. Einstein wist al dat je een probleem niet oplost langs dezelfde weg als het is ontstaan. Je moet dus uit de doos denken.
En dat doe je juist het best alleen, omdat

  • je dan niet geremd wordt door de supercreatieven denkers,
  • je eindeloze discussies voorkomt over de kwaliteit van de oplossingen.

Provoceer je brein

Aanleiding voor deze tip is het ieniemienie Brainstormboekje van Katja Staring, dat rondging in mijn ondernemerskoffieclub. In het Bedenk het zelf! verzamelde ze 31 methodes om oplossingen te bedenken. Haar tips zijn kort en krachtig en onderverdeeld in drie fases: ontdooien, brein kraken, kneden en bezinken.

  1. In de eerste fase komt het er op aan dat je jezelf los maakt. Fysiek en mentaal. Doe andere dingen dan je normaal doet om je oude manier van doen en denken te doorbreken.
  2. Activeer je brein met je zintuigen. Zet je ogen in om (af) te kijken en te lezen. Je oren om te horen wat anderen zeggen. Je mond om te vragen wat anderen er van vinden. Je handen om te verzamelen, te ordenen, te schrijven en te tekenen. En kraak je hersenen om te verzinnen, te ordenen en te plannen. Alles mag!
  3. De laatste fase is de incubatietijd. Slaap er nog een nachtje over, check het en doe het.

Gun jezelf de tijd bij brainstormen!

Haast is je grootste vijand.

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

foto:pixabay

Laat een Reactie achter