Tip oktober 2019: Geniet van de herfst

Hé hallo daar, ben jij ook natuurliefhebber? Geniet je net als ik van die prachtige herfstkleuren?
De herfst, die nu echt is losgebarsten. Je hoeft er niet eens voor naar het bos. Je ziet de veranderende kleuren overal.

Contact met de natuur

Ondanks alle stikstof problemen is een wandeling in de natuur nog altijd een geweldige boost voor gezondheid en welzijn.
De voorlopige aanbeveling van een Brits onderzoek is dat je minstens 2 uur per week het contact met de natuur zoekt.

Hoe je de tijd verdeelt maakt niet uit.
De een geeft de voorkeur aan een paar keer per week naar buiten. De andere gaat voor lange wandelingen in het weekend.

Lichaam en geest

Feit is dat mensen die vaker buiten zijn een sterker gevoel van welzijn ervaren dan mensen die nauwelijks buiten komen. Hetzelfde geldt voor de algemene gezondheid. Het spreekt vanzelf dat als je vaker buiten bent, je fysiek fitter wordt. Of je nu wandelt door een park of bos of de struiken in je achtertuin snoeit.

Verder heeft een verblijf in de buitenlucht een positief effect de stemming en het concentratievermogen en vermindert de stress. En bovenop dat alles blijkt onder invloed van de natuur je creativiteit te verbeteren. Hoe dat wordt bewezen

Op doktersvoorschrift

Op de Shetlandeilanden werken Schotse huisartsen als proef samen met een club voor natuurbeheer. Het doel is om te onderzoeken of het mogelijk is minder medicijnen voor te schrijven. Het alternatief wordt gezocht in het voorschrijven van activiteiten in de buitenlucht.
Een gedachte die ook bij ons niet vreemd is. Mensen met burn-out klachten krijgen ook hier vaak het advies om regelmatig naar buiten te gaan.

Zeg je herfst, dan zeg je paddenstoelen

Verweer je tegen een herfstdip

Maar waarom wachten op de dokter? Kom zelf in actie en geniet van die multizintuigelijke ervaringen in het bos.

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Laat een Reactie achter