Tip september 2018: Duik in de herfst

Herfst storm, wind regen en pompoenenHet is herfst en hoe. De eerste stormen en regenbuien zitten er al op. De groene blaadjes kleuren naar warmere tinten. En de pompoenen zijn geoogst.

Vergeet de buitenwereld

De herfst is bij uitstek de tijd om naar binnen te keren. Om te reflecteren. Geen betere manier om dat te doen bij het opruimen van je huis.
Rust in je huis geeft rust in je hoofd. Je maakt ruimte voor wat anders.

Gelukkig en gezellig

Dan heb je tijd om wat te lezen. Bijvoorbeeld het Zweedse Lagom of het Deense Hygge. Het zijn grappige boekjes over de kunst van leven. En zij kunnen het weten. Al jaren staan de mensen in de Scandinavische landen bekend als de allergelukkigsten.

Lagom betekent letterlijk gematigd en in balans. Een beetje saai misschien maar heel comfortabel. En Hygge betekent gezellig. 

Duik de herfst in

Ga ook naar buiten. Er is veel te genieten. Denk aan de veranderende kleuren in het bos. Die mistige ochtenden waar de zon doorheen probeert te komen. En ja ook de stormen en de regen. Slecht weer bestaat niet, zeggen ze in Scandinavië. Zelfs in de kou kun je naar buiten. Als je maar zorgt voor de juiste kleding.

Outdoor mindfulness

Zie je jezelf al zitten op een bankje met een dekentje, een boek en een potje warme thee? Geen gekke gedachte toch?

Zorg voor jezelf

Dat is de belangrijkste boodschap uit de boekjes. Daar hoort ook een pyjamadag bij, als je eens helemaal nergens zin in hebt. Ook daar hebben de Zweden een woord voor kalsarikännit.

Melancholie hoort bij de herfst, als het rood bij groen. Daarom sluit ik af met het allermooiste liedje over vallende blaadjes Les Feuilles Morte van Yves Montand.

Wil je geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Laat een Reactie achter