Tip december 2020: Brief aan jezelf

Kerstsfeer een brief schrijvenDat je niet alles in de hand hebt, maakte dit jaar ons wel duidelijk. Toch hebben de meesten wel plannen en voornemens voor het nieuwe jaar. Een leuke manier om daarover met jezelf afspraken te maken is de brief. Hoe je dat aanpakt lees je hier.

Twee kanten

Zet eerst voor jezelf alle negatieve en positieve kanten van 2020 op een rijtje. In de tweede ronde geef je er met enkele woorden bij aan waarom het vervelend of prettig voor je was. Goed mogelijk dat een vervelende ervaring toch onverwacht een fijne bijwerking had.

Onderstreep dan wat je vast wilt houden of juist los wilt laten. Kies daaruit één onderwerp waar je je voor in wilt zetten.

Brief aan jezelf

Zet bovenaan de datum van de dag dat je de brief schrijft. Schrijf de aanhef zoals je een brief zou beginnen aan iemand die je na staat.

Ik ben allergisch voor het woord dierbare, maar dat is waar het hier wel over gaat. Je moet een beetje van jezelf willen houden.

Schrijf dan alsof je een ander informeert over jouw doel voor 2021. Beschrijf nauwkeurig wat het voor jou betekent. Waarom je het belangrijk voor je is. Wat er voor nodig is om het te realiseren. Hoe je dat gaat doen. En wie of wat je daarbij kan helpen. Sluit de brief af.

Verrassing

Het best schrijf je de brief met pen op papier. Doet hem in een enveloppe met je eigen naam en adres erop. Vraagt iemand die je vertrouwd tegen het eind van 2021 de enveloppe op de bus te doen. Een mail aan jezelf met een uitgestelde verzenddatum is een alternatief.
Op een voor jou onverwacht moment ontvang je dan een brief van jezelf. Klinkt raar, maar je kunt  kan je aardig verrassen als je het – min of meer vergeten – terugleest wat je nu met jezelf hebt afgesproken.

foto:  Lubos Houska via Pixabay

Laat een Reactie achter